BAS op bezoek in het HEEMHUISJE

Woensdagmorgen 2 augustus kwamen 25 leden van de BAS (Bergse Actieve Senioren) op bezoek in ons heemhuisje. Zij werden ontvangen door Jan Luysterburg en Bert Janssens. Ook buurvrouw Pals was er, zij heeft nog enkele jaren in het heemhuisje gewoond.

Maanden geleden al vroeg Joke Roedelof uit Bergen op Zoom aan mij, of het mogelijk was met een groep het Heemhuisje te bezoeken. Ik heb meteen ja gezegd. We willen immers ’t Kwartier meer gaan benutten.

Cor Cleeren heeft geregeld dat er voldoende kopjes kwamen. Jopie Daalmans heeft ervoor gezorgd dat er voldoende voorraad aan koffie, melk, suiker, e.d. was. Cor Cleeren, Frans Klaassen en Hennie Vermetten waren aanwezig om voor de koffie te zorgen. Bert Janssens verzorgde de rondleidingen buiten en ik zou dat binnen doen.

De groep arriveerde al vroeg. Toen ik de dames en heren welkom heette, zag ik veel bekende gezichten, wat meteen een band schiep. Tegelijk met de groep kwam ook buurvrouw Pals een kijkje nemen. Zij vertelde dat ze tussen 1982 en 1984 2½ jaar in dit huisje had gewoond. Ik heb haar dan ook meteen maar tot gids gebombardeerd, een taak die ze met kennelijk genoegen verrichtte.

De groep vond de bezichtiging volgens mij heel interessant. Er werden veel vragen gesteld en foto’s genomen.

Bert schreef een handleiding voor rondleidingen in en om het heemhuisje. Nu we deze  tot onze beschikking hebben, kunnen we gaan proberen om vaker groepen te ontvangen. Wegens succes geprolongeerd, zou ik zeggen.

Jan Luysterburg

 

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.