Berichten van de voorzitter 12-9-2016

BESTUUR IS NU VOLLEDIG

Zondag 4 september 2016 hield Heemkundekring Het Zuidkwartier om 10:00 uur een extra Ledenvergadering in de zaal van Hotel Dekkers te Ossendrecht.
De laatste maanden was het bestuur flink uitgebreid. De leden hadden massaal aangegeven dat ze het hiermee eens waren, maar deze uitbreidingen moesten nog in overeenstemming worden gebracht met de Statuten en Reglementen van de Heemkundekring.
Niemand van de aanwezige leden wenste stemming en dat betekent dat Loes Kools als eerste penningmeester, John Mathijssen als tweede penningmeester, Bert Janssens als tweede voorzitter en Frans Klaassen als bestuurslid o.a. belast met de ledenadministratie bij acclamatie zijn gekozen in het bestuur.
Het bestuur bestaat nu uit 9 leden.

LEZING OVER TURF

Zondag 4 september 2016 hield Cor Robs, daarbij geassisteerd door Christ van Rooij, een lezing over turf in onze regio. Tijdens de lezing werd veel duidelijk over allerlei zaken die in onze streek (ook over de landsgrens met België) aanwezig en te zien zijn, al zijn er veel sporen van turfwinning inmiddels ook volledig verdwenen.
De talrijke aanwezigen leerden met andere ogen naar het landschap kijken, weten nu het verschil tussen hoogveen en laagveen en tussen een rivier en een turfvaart, herkennen veel delen van plaatsnamen en hebben inspiratie opgedaan voor het maken van prachtige fietstochten en wandelingen in de omgeving.
Kortom, ook deze lezing was weer zeer de moeite waard.

Jan Luysterburg

Dit bericht is geplaatst in 2016, HKK. Bookmark de permalink.