Lezing door de familie Asselbergs

Tekst: Jan Luysterburg

FAMILIE ASSELBERGS TE GAST BIJ HEEMKUNDEKRING HET ZUIDKWARTIER

2015jj0125

Bergenaar Paul Asselbergs is een veelvuldige en graag geziene gast bij Heemkundekring Het Zuidkwartier. Telkens wanneer hij weer een nieuw boekje heeft uitgebracht is hij graag bereid hieruit te komen voorlezen in de zaal van Hotel Dekkers in Ossendrecht. En telkens trekt hij dan weer een volle zaal. Maar deze keer komt hij niet alleen: ook zijn echtgenote en zijn zoon komen mee. Zijn zoon vertolkt ditmaal zelfs de hoofdrol.

Jagen met plezier
Vorig jaar verscheen het elfde boek van Paul Asselbergs. Het was wat anders dan anders. Je zou het een ‘special’ kunnen noemen. Het boekwerkje is namelijk helemaal gewijd aan de jacht. Maar dat is niet het enige bijzondere. Het boek is opgesierd met prachtige foto’s van dieren in het wild, terwijl daarnaast nog enkele schilderijen te bewonderen zijn. De schilderijen zijn gemaakt door Pauls echtgenote Marianne en de foto’s zijn geschoten (een mooi woord in dit verband) door hun zoon Robert-Jan. Toch blijft het een typisch Paul Asselbergsboekje, vol humoristische vertelsels en grappige woordspelingen. Het draagt dan ook terecht de titel ‘Jagen met plezier’.

Fotografie
Het fotograferen van dieren in het wild is erg moeilijk. Elke amateurfotograaf die het wel eens heeft geprobeerd zal dit beamen. Robert-Jan Asselbergs lukt het echter wonderwel. Bovendien is hij graag bereid om aan belangstellenden te vertellen hoe hij dit aanpakt en voor elkaar krijgt. Dat is dan ook wat hij op zondag 21 februari in Ossendrecht komt doen. Leerzaam voor mensen die graag fotograferen, maar ook voor andere geïnteresseerden. Het is immers altijd weer boeiend om mensen dingen te zien doen die men zelf niet voor elkaar krijgt.

Schilderijen
Pauls echtgenote Marianne houdt zich op verdienstelijke wijze bezig met schilderkunst en ook zij is bijzonder geïnteresseerd in het leven van dieren in het wild. Het is de bedoeling, dat Marianne enkele schilderijen meebrengt om ze te tonen aan de aanwezigen en er de nodige toelichting bij te geven. Duidelijk is, dat zij met een totaal andere werkwijze hetzelfde in beeld brengt als haar zoon en haar man. Ook haar man brengt immers in het boekje het leven van het wild in beeld, maar dan met woorden. Hij zal vol trots toezien en beluisteren hoe zijn vrouw en hun zoon vol geestdrift hun hobby uitdragen, zoveel is zeker. Maar uiteraard zal hij er ook gemakkelijk toe te verleiden zijn om enkele van zijn verhalen voor te lezen.

Gratis
De ‘lezing’ door de familie Asselbergs vindt op zondag 21 februari aanstaande plaats bij Heemkundekring Het Zuidkwartier in de zaal van Hotel Dekkers in Ossendrecht en begint om 10:00 uur. De toegang is gratis, zowel voor leden van de Heemkundekring als voor andere belangstellenden. Iedereen met belangstelling voor natuurfotografie, schilderkunst en/of humoristische verhalen is van harte welkom.

 

 

Dit bericht is geplaatst in 2016, HKK. Bookmark de permalink.