Kunst & Kitsch middag groot succes.

 

Verslag van Wil de Jong op de website van BN de Stem

OSSENDRECHT – Teleurstelling en verbazing wisselden elkaar zaterdagmiddag af bij de Kunst & Kitsch middag van de Woensdrechtse heemkundekering Het Zuidkwartier.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vier taxateurs van Het Zeeuws Veilinghuis waren naar hotel Dekkers in Ossendrecht gekomen om een aantal aangeboden spullen op waarde te schatten. Jan Luysterburg, voorzitter van Het Zuidkwartier, was om 13.00 uur bij aanvang van de taxatiemiddag al een tevreden man toen hij zag dat zo’n 40 bezoekers met plastic boodschappentasjes, met daarin hun hopelijk kostbaar eigendom, te laten beoordelen

‘Niet verwacht’

Maar Luysterburg wist toen nog niet wat hem te wachten stond. Een uur later hadden zich 100 bezoekers gemeld. “Dit hadden we niet verwacht. Vijf jaar geleden hielden we ook een taxatiemiddag met en toen met 30 bezoekers”.

Alle bezoekers kregen een nummertje en moesten soms een uur op hun beurt wachten.

Teleurgesteld

Bij sommige loonde het wachten de moeite en weer anderen gingen teleurgesteld huiswaarts. Zoals Monika Mielke uit Hoogerheide. Vol verwachting toonde ze een schilderij van een Indonesische schilder met daarop draken. Taxateur Henri van Maanen had het snel gezien. “Van nul en generlei waarde”, was zijn harde conclusie. “Die man heeft er geen verstand van”, mopperde Mielke toen ze het pand verliet.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Foto’s Jan Hommel                                                               Klik op een foto om te vergroten

1200 euro

Dolly Clarijs uit Ossendrecht was meer opgetogen. Haar schilderij werd geschat op 1200 euro. En dan waren er nog tal van vaasjes, juwelen en beeldjes die na taxatie weer snel terug in een plastic tasje verdwenen.

Echte topstukken van duizenden euro’s waren er niet. Maar wel pronkstukken zoals een zilveren kandelaar en een Engels wijnkoeler die getaxeerd werden op ruim duizend euro.

Volgens de taxateurs was het merendeel dat werd aangeboden van een goede kwaliteit en was er weinig rommel.

Dit bericht is geplaatst in 2017, Evenement, HKK. Bookmark de permalink.