Lid in de orde van Oranje Nassau – José van den Maegdenbergh

TIJDENS RECEPTIE 25-JARIG JUBILEUM STICHTING VIGETA KONINKLIJKE ONDERSCHEIDING VOOR JOSÉ VAN DEN MAEGDENBERGH

Hoogerheide – Zaterdag 19 oktober jl. is tijdens de receptie van het 25-jarig jubileum van de Stichting Vigeta, mevrouw José van den Maegdenbergh-Bovee koninklijk onderscheiden. Zij kreeg de versierselen die behoren bij de titel Lid in de Orde van Oranje Nassau opgespeld door de burgemeester van de gemeente Woensdrecht de heer Marcel Fränzel.

  • Mevrouw van den Maegdenbergh (56) uit Ossendrecht is vanaf 1977 bestuurslid van de Stichting Vigeta. Deze stichting organiseert jaarlijks activiteiten voor de visueel gehandicapten in West-Brabant en Tholen.
  • Tevens is zij betrokken bij de organisatie van de 20 regionale tandemtochten en enkele tandemtochten buiten de regio. Zij fungeert tijdens deze tochten vaak als voorrijdster.
  • De gedecoreerde is tevens medeorganisator van de bowlingwedstrijden en verzorgt de public relations voor de stichting.
  • Naast haar activiteiten voor Vigeta is mevrouw van den Maegdenbergh vanaf 1989 vrijwilligster bij de Stichting Heemkundekring Zuidkwartier. Zij verzorgt het kalligrafeerwerk en is suppoost en rondleidster in het heemkunde museum D’n Aanwas te Ossendrecht.
  • Tevens is zij vanaf 1995 vrijwilligster binnen de parochie St. Gertrudis in Ossendrecht. Zij verzorgt het kalligraferen van de kruisjes die ter nagedachtenis van overleden parochianen gedurende één jaar in de gedachtenishoek van de kerk geplaatst worden.

Mevrouw van den Maegdenbergh heeft zich geruime tijd al dan niet op bestuurlijk niveau verdienstelijk gemaakt, in het bijzonder ten behoeve van de Stichting Vigeta. Daar zij zich geruime tijd, op vrijwillige basis, ten bate van de samenleving heeft ingespannen, heeft Hare Majesteit gemeend, mevrouw José van den Maegdenbergh-Bovee te benoemen tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

Dit bericht is geplaatst in Decorandi. Bookmark de permalink.