Overdenking bij overlijden Ton Princen

Op zondag 15 januari overleed de heer Ton Princen, lid van onze heemkundekring.

Ton was afkomstig uit Den Haag en sloot zich samen met zijn vrouw aan bij onze gelederen.

Al snel gaf hij te kennen dat hij “het Kwartier”en de kruidentuin wel mee wilde verzorgen. En als Ton dit te kennen gaf, dan werd het ook uitgevoerd.

Jarenlang besteedde hij elke week veel tijd aan het tuinonderhoud en aan de verzorging van “het huisje”aan de Binnenweg. Elke maandag was hij present om de  bezoekers van het “open huis” te verwennen met zijn koffie. Geïnteresseerd luisterde hij naar de vele verhalen om zo de streek beter te leren kennen. Wanneer hij in de zomer enkele weken op de camping in Schijf doorbracht, kwam hij zelfs zijn taken vervullen. Ook tijdens de herstelperiode van zijn ziekte sleepte hij zich als het ware naar de Binnenweg. Hij wist van geen wijken.

De bezoekers van het huisje zullen hem missen. Zijn Haags dialect, vermengd met aangeleerde Brabantse gezegden, zijn inzet voor de tuin en het huisje. Hij laat ons een beetje verslagen achter.

Nog jarenlang zullen zijn verrichtingen zichtbaar zijn en een stempel van onsterfelijkheid drukken op dit stukje Brabantse grond.

Het bestuur is hem zeer erkentelijk voor zijn inbreng.

Hij ruste in vrede.

JH

Dit bericht is geplaatst in In memoriam. Bookmark de permalink.