Toen en Nu in de Gazet 28: Café De Roskam in Putte

Toen en Nu Hoogerheide button

Onderstaande foto staat in de Gazet voor Bergen op Zoom  en omstreken van 6 april. Om de week vindt u daar een foto uit onze Toen en Nu series. Al deze combifoto’s kunt u bekijken in het album Toen en Nu, dat u kunt openen door op de thumbnail links te klikken.

(Klik op de foto’s om te vergroten)

Toen en Nu Putte6

 

Putte 6b

My beautiful picture

Café De Roskam heeft al een zeer lange geschiedenis. Het komt voor op vele foto’s uit het begin van de twintigste eeuw. Deze zijn terug te vinden op de website van heemkundekring het Zuidkwartier uit de gemeente Woensdrecht. In een artikel in kroniek de Tijding (2006 – 1) van deze vereniging is al sprake van De Roskam in 1792. Op 9 mei van dat jaar was er een vergadering van de wethouders van Putte.

Foto’s van De Roskam

Knipsel roskam 15a

In de afspanning De Roskam kon de vermoeide reiziger terecht voor een goede maaltijd. Men kon er zelfs een kamer huren voor de nacht. De afspanning was eigendom van Gabriël Matheussens (1867-1940), die eerst gehuwd is geweest met Johanna van den Keijbus en later met Henrica Kerstens. Uit het eerste huwelijk is Joanna Rosalia geboren , die na haar huwelijk met Jac Daniëls het bedrijf heeft overgenomen.

Knipsel roskam 18    Knipsel roskam 17

Knipsel roskam 1          Knipsel roskam 2

De Roskam in het midden van de foto

Knipsel roskam 12a

Knipsel roskam 5b

Knipsel roskam 11a    Knipsel roskam 7a

    Knipsel roskam 10a

Putte 9a

Putte 9b

De Roskam vooraan links

Knipsel roskam 13a

Knipsel roskam 6          Knipsel roskam 9a

Knipsel roskam 14a

Dit bericht is geplaatst in 2016, Toen en Nu in de Gazet, Werkgroep. Bookmark de permalink.