U I T S L A G, ontwerp heemtuin

Beste lezer,

De winnaar van de heemtuinwedstrijd is bekend.

Zoals u bekend is , is vorige zomer heemkundekring Het Zuidkwartier tweemaal overvallen door de buxusmot. Daarom is de buxushaag uit de tuin van het Heemhuisje aan de Binnenweg 33 te Hoogerheide verwijderd. Het bestuur heeft een wedstrijd uitgeschreven om de tuin weer in ere te kunnen herstellen door onder andere hoveniers in de gemeente Woensdrecht aan te schrijven om mee te doen.

Er hebben zich 3 deelnemers gemeld en 2 daarvan mochten hun tuinontwerp aan de jury presenteren. Een ontwerp passend in de stijl, praktisch, toekomstbestendig en onderhoudsvriendelijk.

Zowel het ontwerp van Faya Jansen als van Roel de Dooij worden als passend gezien. De jury heeft het bestuur geadviseerd en uiteindelijk is het ontwerp van tuinarchitect Roel de Dooij uitgekozen om uitgevoerd te gaan worden.

De aanleg zal in overleg plaats vinden en met de ontwerper zal een geschikte datum worden gezocht voor een feestelijke opening.

Mocht u nog vragen hebben over de wedstrijd, dan kunt u daarvoor terecht bij John Mathijssen. Hij is te bereiken op (06) 57 33 60 85 of via penningmeester@hkk-zuidkwartier.nl

Met vriendelijke groet,

Bestuur Heemkundekring Het Zuidkwartier

Dit bericht is geplaatst in 2019. Bookmark de permalink.