Museum Den Aanwas met Moederdag open 31 mei 2018

OSSENDRECHT – Welk cadeau zullen we moeder dit jaar eens geven voor Moederdag? Als dit altijd weer een probleem voor u is, kan een bezoek aan Museum Den Aanwas dit jaar mogelijk de oplossing zijn. Dit museum is namelijk op zondag 13 mei aanstaande geopend voor het publiek, van 13:30 tot 16:30 uur. En de toegang is gratis, zodat u geld overhoudt om vooraf of na afloop uw moeder nog een drankje aan te bieden of haar mee uit eten te nemen.

Veelheid
Of u nou in de kelder van het museum de archeologische afdeling, op de begane grond de deftige voorkamer, de grote keuken, het cafeetje, de achterkamer met eerbetoon aan Zuster Marie-Adolphine en Prinses Paulientje Musters, of op de grote zolder het marktpleintje anno 1900 bezoekt, overal komt u steeds maar niet uitgekeken op de grote hoeveelheid attributen die het museum inmiddels herbergt. En als u vervolgens naar buiten gaat, treft u daar twee overkappingen aan met allerlei artikelen die ook bij u het verleden weer tot leven wekken. Uiteindelijk komt u uit bij de overblijfselen van een V2 uit de Tweede Wereldoorlog.

 

Thema
Het klapstuk van dit jaar heeft u dan echter nog steeds niet gezien. Wij doelen op de thematentoonstelling, die dit jaar door John van Dooren en de familie Raaijmakers is ingericht en die gewijd is aan Pater Anselmus Musters uit Ossendrecht. In de pers heeft u al uitgebreid kunnen lezen over de heldendaden van deze priester en mogelijk heeft u ook de voordracht over deze held bijgewoond in de zaal van Hotel Dekkers. Op deze tentoonstelling kunt u zien dat niemand u iets op de mouw heeft trachten te spelden tijdens al die loftuitingen, want dat de daar aanwezige documenten alles aantonen en bewijzen.

U bent dus zondag van harte welkom in Museum Den Aanwas in Ossendrecht en mocht u aanstaande zondag verhinderd zijn, dan kunt u altijd nog tot en met oktober 2018 elke tweede en vierde zondag van de maand tussen 13:30 en 16:30 uur het museum en de tentoonstellingen bezoeken. Voor groepen is er ook op andere momenten tegen een kleine vergoeding op afspraak een bezoek mogelijk

Van onze voorzitter: Jan Luysterburg