Onvergetelijke vrijwilligersmiddag 17 november 2018

Nog dagen wordt erover nagepraat en vooral nagenoten. We hebben het over de Vrijwilligersmiddag, die zaterdag 17 november 2018 plaatsvond in mfc De Drieschaar te Ossendrecht.

Misschien zat de Mantelzorgdag wat in de weg. Misschien was de zaterdag wat minder geschikt. Toch waren er zo’n 60 mensen ingegaan op de uitnodiging van het bestuur. De eersten arriveerden al om 11:40 uur, hoewel de zaal pas om 12:00 uur open ging. Vanaf dat tijdstip kon ieder een gezellig plekje zoeken aan de uitnodigend gereedstaande tafels en alvast genieten van een verse kop koffie.

Om 12:30 uur begon de boerenmaaltijd met een heerlijke huisgemaakte soep, waarna een keur aan gerechten op tafel werd gezet. Van gebakken bloedworst met appelschijfjes en warme krieken met gehaktballetjes tot allerlei vleeswaren en kazen, met een groot assortiment aan soorten brood en broodjes, zoetigheden en kruiden- en gewone boter. Iedereen genoot zichtbaar.

Na de maaltijd werden de aanwezigen uitgenodigd om in een halve cirkel rond een zestal artiesten te gaan zitten, die werden voorgesteld als Smidje Verholen uit Roosendaal.

De meesten hadden nog nooit van dit gezelschap gehoord, hoewel deze rasmuzikanten al 37 jaar actief zijn. Aan hun onbekendheid maakten zij al heel snel een einde, want vanaf het eerste nummer werd het publiek meegenomen in één grote opeenvolging van hilarische praatjes, humoristische liedteksten en muzikale hoogstandjes. Men schoot in de lach en men bleef lachen tot het einde, dat omstreeks 16:30 uur voor velen te vroeg kwam.

(klik op een foto om te vergroten)

   

Bij de uitgang bleek een anonieme gever weer voor iedereen een leuk prijsje beschikbaar te hebben gesteld, waardoor de vreugdevolle herinnering nog langer en beter bewaard zal blijven.

Alleen al voor zo’n Vrijwilligersmiddag zou je vrijwilliger bij Heemkundekring Het Zuidkwartier willen worden en blijven.

Tekst Jan Luijsterburg
foto’s Jan Hommel