Fotografie

Contactpersoon:

Humphrey Hekhuizen
Schapendreef 26
4631 BL  Hoogerheide
0164 61 53 43 of 06 51 63 68 26
info@defotograaf-hekhuizen.nl

De FotoWerkGroep houdt zich bezig met allerlei fotografische activiteiten:

  • Zij beheert het fotoarchief van de Heemkundekring. Heel belangrijk was daarbij het digitaliseren van al het fotomateriaal. De foto’s werden gescand, kregen een naam en werden beschreven of van trefwoorden voorzien. Dit alles is opgenomen in een Excel-bestand, waardoor het mogelijk wordt een foto snel terug te vinden.
  • Er worden foto’s gemaakt van activiteiten van de Heemkundekring. Deze kunnen o.a. gebruikt worden voor de website of voor de Tijding.
  • Er worden foto’s gemaakt van veranderingen in de verschillende kernen van het Zuidkwartier.
  • Er wordt vaak meegewerkt aan de wisselende tentoonstellingen in streekheemmuseum Den Aanwas.
  • Geprobeerd wordt de Zuidwesthoek mooi in beeld te brengen. Deze foto’s komen op de website. In 2014 was in de galerij van Den Aanwas de fototentoonstelling   Natuurlijk!  Mooi Zuidkwartier te zien. Alle foto’s waren gemaakt door leden van de FWG.

Veel van deze activiteiten zijn op deze website terug te vinden onder de link Fotoalbums. Daar vindt u o.a. de volgende albums:                                                

(Klik op de foto om het album te openen)

 Oud Hoogerheide                                            Oud Ossendrecht hooger1200       December 1901: Ossendrecht DorpsstraatTweede huis van links villa princesse Paulina(scan van glasnegatief)      Oud Putte                                                            Oud Woensdrecht putte-0049       woensd0379

Toen en Nu
Hier staan combifoto’s van vroeger en zoals het nu is.

Toen en Nu

(Klik op de foto om het album te openen)

Mooi Zuidkwartier
De foto’s in dit album tonen de schoonheid van de Zuidwesthoek.

MooiZK0325

(Klik op de foto om het album te openen)

Veranderingen in beeld
Hier staan foto’s van veranderingen in onze woonomgeving.

verand0015          2013jj0125

Onder de link Fotoalbums op de homepagina zijn nog meer albums te vinden o.a. over door de heemkundekring georganiseerde activiteiten zoals lezingen, vrijwilligersmiddagen e.d.

Leden
De fotowerkgroep bestaat thans uit  Humphrey Hekhuizen en José van Horne. De werkgroep kan altijd versterking gebruiken. Dat is belangrijk voor het fotograferen van de veranderingen in de verschillende dorpen. Zorg dat je iets vastlegt voor het verdwenen is.

Oproep
Als u lid wilt worden van de FotoWerkGroep of kennis ermee wilt maken, neem dan contact op met Humphrey Hekhuizen. Zijn gegeven vindt u bovenaan deze pagina.