Steenbergse wint Wjeeldrechts dikteej 3 februari 2018

    

Op zaterdag 3 februari 2018 werd in de zaal van Café Boulevard te Hoogerheide voor de zesde keer ’t Grwoot Wjeeldrechts Dikteej gehouden. Ook nu was het georganiseerd door Karnavals Stichting De Snoeken en de werkgroep Dialecten van Heemkundekring Het Zuidkwartier. Het Dikteej was geschreven door Edy Minnebach en Jan Luysterburg. Het werd nagekeken door Frans en Tilla van der Sande, Maria van Zunderd, Edy Minnebach en Jan Luysterburg.

Ondanks de concurrentie van de griep, het WK veldrijden in Valkenburg en Tusse de schuifdeure in Bergen op Zoom waren er 26 deelnemers, die zich het hoofd braken over spelling en betekenis van Wjeeldrechtse woorden. Onder deze deelnemers 3 gemeenteraadsleden, 2 Bergenaren en 2 Steenbergenaren. Winnaar werd mevrouw Rini Holtzer uit Steenbergen. Zij is overigens van Woogeraajse afkomst. De winnares ontving tevens voor een jaar de Felix Verbeek Wisseltrofee. De tweede prijs was voor raadslid Rainier Schuurbiers. De derde prijs was tot zijn grote verrassing voor Prins Fon (van Zunderd).

Het was erg gezellig. Geopend werd traditiegetrouw met het Woensdrechts volkslied. De pauzes werden gevuld met amusement van de Wjeelzangers en tonpraoter Rien Stok.

Het Dikteej kreeg dit jaar veel aandacht in de pers, zowel vooraf als na afloop.

Jan Luysterburg