Evenementen

 • 1 apr 2024 van 11:00 tot 16:30
  Heropening Museum
  Streekmuseum Den Aanwas, Aanwas 29, Ossendrecht

  Opening Museum Den Aanwas op 1 april 2024
  2023 stond in het teken van het toekomstbestendig maken van het museum. De keuze om de Prinses Paulientje, het kleinste vrouwtje ooit, meer in de schijnwerpers te zetten leidde dan ook tot een herinrichting. De gehele benedenverdieping is in de wintersluiting aangepakt. Naast het nodige opknapwerk van het interieur is de gehele collectie in overeenstemming gebracht met de periode 1850-1900. Het fraaie dorpspleintje op de bovenverdieping is voorzien van andere duurzame verlichting, waardoor de oude ambachten nog beter in beeld gebracht worden.

  De aanwezige collectie van Zr. Marie Adolphine en Pater Anselmus zijn terug naar de eigenaren gegaan, waardoor de kamer van Paulientje een metamorfose heeft gekregen.

  De verzameling over Paulientje is uitgebreid met diverse spulletjes, waaronder nieuw opgedoken foto’s, een broche  en een stoeltje waarop zij heeft gezeten. Naast dit alles, hebben we ook het certificaat van het Guinness Book of Records aan onze collectie toe kunnen voegen.

  Kortom, het museum is zeker een bezoek waard. De feestelijke opening zal plaatsvinden op Paasmaandag 1 april 2024 door burgemeester Adriaansen. Na de openingshandeling kan iedereen die dat wil op de foto met Paulientje.

  Nieuwe openingstijden
  Na de opening zal het museum iedere zondag van 13:30 uur tot 16:30 uur geopend zijn en sluiten we de deuren eind oktober. Hiervoor zijn we nog op zoek naar vrijwilligers die het leuk vinden om het wonderbaarlijke verhaal van Paulientje verder te verspreiden.

  Tijdens de openingsdag is het museum vanaf 11:00 uur open voor publiek en is de toegang gratis.

 • 1 apr 2024 van 11:30 tot 16:00
  Boekpresentatie Paulina en de wondere wereld
  Streekmuseum Den Aanwas, Aanwas 29, Ossendrecht

  Boekpresentatie “Paulina en de wondere wereld”

  Aansluitend aan de opening is er vanaf ca. 11:00 uur een doorlopende boekpresentatie in de stijlkamer  gegeven door Don Croonenberg, die een boek schreef over Paulientje, met de titel “Paulina en de wondere wereld”. Een fascinerend boek vol fictie, feiten en filosofie.

  Hoewel er veel aanvragen zijn, heeft Don besloten om de eerste boekpresentatie in ons museum te willen houden, waarvoor wij hem dankbaar zijn. Het boek heeft een winkelwaarde van € 24,95 maar wordt u deze dag in het museum aangeboden voor slechts € 20,00.