Heemkundekring Het Zuidkwartier is op zoek naar oorlogs- en bevrijdingsbeeldmateriaal

Ter gelegenheid van 75 jaar bevrijding Woensdrecht heeft Heemkundekring Het Zuidkwartier het boek “Het verdriet van Woensdrecht”, geschreven door Jan van Elzakker en Louis Minnebach, uitgegeven. Daarin stonden naast de verhalen ook vele bijbehorende foto’s.

In 2024 staan we stil bij 80 jaar bevrijding en willen we als Heemkundekring daar ook graag aandacht aan geven, dit d.m.v. het beeldmateriaal wat in ons archief aanwezig is.

We zijn er echter van overtuigd, dat er nog meer (uniek) beeldmateriaal in onze gemeente moet zijn dan wij momenteel hebben. Foto’s of zelfs mogelijk ook filmbeelden. Die zouden we graag in ons archief opnemen en (als dat mag) op onze website willen plaatsen.

Dus, heeft u, uw ouders of grootouder(s) nog foto’s of eventueel een film met betrekking op de 2e wereldoorlog en onze gemeente/regio, dan komen wij graag met u in contact. Ook andere oude foto’s van onze gemeente zijn uiteraard altijd welkom. Het is niet de bedoeling, dat de foto’s worden overgenomen, maar er zal een digitale versie in het archief worden opgeslagen. Het origineel blijft bij u. En als u niet wilt dat het gepubliceerd wordt, maar alleen wordt opgeslagen in ons archief, dan is dat ook mogelijk uiteraard.

Naast de herdenking van 80 jaar bevrijding is ons doel ook om ons beeldarchief zo compleet mogelijk te maken en te voorkomen dat oud beeldmateriaal verloren gaat. Wat voor u wellicht van geen belang is kan voor ons of anderen waardevol materiaal zijn. Dus wat u ook heeft, het verzoek is om het gewoon te melden. Wij kijken wel of we het al hebben en of we het toe willen voegen aan ons archief.

Ten tijde van de 80 jarige herdenking willen we dan met een selectie van dit nieuwe beeldmateriaal een artikel maken in de lokale nieuwsbladen (dit alleen met toestemming van de schenker uiteraard).

U kunt hiervoor contact opnemen met Dees Verbeek, te bereiken via dverbeek@ziggo.nl of 06 22 37 21 35.


Met geschiedkundige groet,

Heemkundekring Het Zuidkwartier

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.