Lezing GEO-Park op 29 juni 2023


Jaarvergadering Heemkundekring Het Zuidkwartier gevolgd door lezing over het GEO-Park op 29 juni 2023 (vrij toegankelijk)

Heemkundekring Het Zuidkwartier houdt haar jaarlijkse Algemene Ledenvergadering op donderdag 29 juni 2023 in de Harmoniezaal in Ossendrecht. Deze vergadering begint om 19:30 uur voor de leden en aansluitend zal er een lezing worden verzorgd door de heer Willem de Weert. Voor deze lezing zijn ook niet-leden van harte welkom.

De Harmoniezaal gaat donderdagavond 29 juni 2023 om 19:15 uur open voor de leden en als u alleen naar de lezing komt, wordt u om 20:30 uur verwacht. Na afloop is er gelegenheid om gezellig na te praten. Het adres is Harmoniezaal Zuster Marie Adolphinestraat 7, 4641 CN in Ossendrecht en geadviseerd wordt te parkeren op het parkeerterrein De Cichorei (bij de COOP).

Iedereen zal er ondertussen al wel iets gelezen of gehoord hebben over het GEO-park, maar wat is het nu precies? Als mede-initiatiefnemer van dit GEO-park houdt Willem deze avond voor het eerst een presentatie hierover, een heuse primeur dus.

Introductiefilm over De Brabantse Wal – YouTube

Over Willem de Weert

Voor iedereen die ook maar iets weet over de Brabantse Wal zal een introductie niet nodig zijn, want Willem is zo’n beetje Mister Brabantse Wal. Naast zijn werkzaamheden als aardrijkskunde leraar heeft hij zich als voorzitter van Stichting De Brabantse Wal vele jaren ingezet voor het behoud van dit uitzonderlijk stukje Nederland wat ook geresulteerd heeft in twee bekende publicaties van zijn hand, namelijk de wandelgids van de Brabantse Wal en het mooie boek “Ontdek de Brabantse Wal”. Daarnaast zet hij zich ook nog in voor vele andere zaken zoals de Geschiedkundige Kring Bergen op Zoom, Heemkundekring Het Zuidkwartier en andere initiatieven. Willem is in alle opzichten een veelzijdig iemand die zich met hart en ziel inzet voor de vele mooie aspecten van onze streek met de daarbij behorende historie.

Wij hopen u allen op 29 juni 2023 te mogen begroeten!

Dit bericht is geplaatst in 2023, HKK. Bookmark de permalink.